Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

“Το κλίμα αλλάζει .... αλλάζω ζωή”

     O 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμόςτης Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού –ΕΛΛΕΤ   «Το κλίμα αλλάζει… αλλάζω ζωή!» εντάσσεται στις εκπαιδευτικές δράσεις του ολοκληρωμένου έργου «LIFE-IP AdaptInGRBoosting the implementation of adaptation policy across Greece» (LIFE17 IPC/GR/000006).

     Στόχος του είναι να δώσει το ερέθισμα στις/στους μαθήτριες/τές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ασχοληθούν με την κλιματική αλλαγή,  θέτοντας στο επίκεντρο το θέμα της προσαρμογής σε αυτή. 
       Μέσω της συμμετοχής στο διαγωνισμό δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές και τις σχολικές μονάδες να εωεργοποιηθούν περαιτέρω αναφορικά με την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της χώρας μας έναντι των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της ρποσαρσμοοστικής ικανότητας της ελληνική ςκοινωνίας και να βραβευτούν για τις προσπάθειές τους.

     Συμμετοχές μπορούν να υποβάλλουν μαθητές των τάξεων Ε' Δημοτικού έως Γ' Λυκείου, ατομικά ή ομαδικά και συντονισμό την μελών της ομάδας αναλαμβάνει εκπαιδευτικός του σχολείου. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

     α) δημιουργία παιχνιδιού - ηλεκτρονικού ή επιτραπέζιου και

     β) δημιουργία βίντεο (οπτικού υλικού).

     Το έργο LIFE-IP AdaptInGR συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Πράσινο Ταμείο και το συντονίζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ). Ο υπεύθυνος φορέας διοργάνωσης του διαγωνισμού είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ).
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής: 19 Απριλίου 2021 και ώρα 23.59μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Φυσικής «Αριστοτέλης» 2022

To Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα Φυσικής και η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση, διοργαν...