Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Η θάλασσα που θέλω να έχω

     Ο Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός «Η θάλασσα που θέλω να έχω!» εντάσσεται στις εκπαιδευτικές δράσεις του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης και απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στοχεύοντας στην ανάδειξη έργων με θέμα το θαλάσσιο περιβάλλον και την προστασία του. Με τη συμμετοχή στον διαγωνισμό δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές και τις σχολικές μονάδες να ενεργοποιηθούν περαιτέρω πάνω στο ζήτημα της θαλάσσιας ρύπανσης, να συμβάλλουν στην προστασία της και να βραβευτούν για τις προσπάθειές τους. Συμμετοχές μπορούν να υποβάλουν μαθητές των τάξεων Α-Στ Δημοτικού, Α-Γ Γυμνασίου και Α-Γ Λυκείου είτε ατομικά είτε ομαδικά (ως τάξη) της Ελλάδας και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών. Στόχοι του Διαγωνισμού αυτού είναι: 

• Να γνωρίσουν οι μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων το πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης από πλαστικό 

• Να αναδείξουν το πρόβλημα 

• Να προτείνουν λύσεις με ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο 

• Να αποκτήσουν κριτική σκέψη 

• Να συνεργαστούν • Να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες.

Το υλικό που θα παραχθεί, ατομικά ή ομαδικά, μπορεί να είναι για τα Λύκεια: Α)Κινηματογραφική αφήγηση – ταινία μικρού μήκους (ελάχιστης διάρκειας 2 λεπτών και μέγιστης διάρκειας 10 λεπτών), ή Β) κολλάζ φωτογραφιών, ή Γ) τραγούδι (μουσική αφήγηση).

Πληροφορίες: https://www.aclcf.org/ και στο email: nmysirlakis@aclcf.org ή στο τηλέφωνο 6980096638.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Φυσικής «Αριστοτέλης» 2022

To Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα Φυσικής και η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση, διοργαν...